Evlat Edinme/ Meliha Gümüştekin Fidan

Eşimle tanıştığımız ilk gün en çok sağ yanağındaki gamzesini sevmiştim. Yüzündeki o minik çukura kalbimi sığdırıyordu. Evlendikten sonra ona benzeyen çocuklarımızın hayalini kurdum, kıkırdadıklarında yanaklarında minik gamzeler oluşan, ‘gülmeleri, ağlamaları hep babalarına çekmiş’ diye keyif dolu sitem edeceğim.. Seneler geçtiği halde bir evladımız olmayınca sadece ailelerimiz değil evimizin ruhsuz varlıkları bile hasretini çektiler. Duvarlar, üstlerini çizen, türlü boyalarla onları karalayan bir çocuğun hayalini kurdular. Çamaşır askılığı, hantal yetişkin kıyafetleri yerine pamuklu, minik kıyafetlerin hafifliğini aradı. Beş kardeşli, cümbür cemaat bir ailede büyüyen eşimle bir karara varmak zor olmadı. Kalabalık bir evin -ki bu onun için ikiden fazla insan olan yer demekti -özlemiyle anlaştık.


Hukuki süreç tamamlanıp iş evlatlık yavrumuz hakkında hayal kurmaya geldiğinde en çok konuşan ben oldum. Eşimin ‘sağlıklı olsun da’ lafından başka bir şey çıkmadı ağzından, tıpkı gerçek bir baba gibi. Günü geldiğinde, rengarenk boyalarla süslenmiş binanın önünde heyecanla elini kavuşturmuş evladımızı bekliyordu.. Ona şimdiden çok yakıştı bu hal diye düşündüm.

Binaya adımımı attım. Oyuncaklarla dolu, çikolatadan kapıları olan, türlü haylazlıklar yapabilecekleri bir ev hayali kuran küçükler her şeyden habersiz oynuyorlardı. İçeri girdiğimde sadece birkaç dakikada, evladımız olacak yavruya bir aşinalık hissettim. Sanki hayatımızda o hep varmış gibiydi.


Binadan çıktık, ellerinden tuttum, beraber arabaya bindik. Eve dönerken eşim, arkada kocaman gözleriyle dışarıyı seyreden evladımıza duyurmadan fısıldadı: Nasıl bu kadar kolay alıştın? Tebessüm ettim. Aynadan usulca taze buğday başakları gibi yumuşacık saçları olan oğluma baktım. Güldüğünde sağ yanağındaki gamzesinin içine ailemizi sığdırıyordu.

2 Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerikte Kopyalama Yasaktır. ©️ Bu yazının her türlü telif hakkı yazarın kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
  • No products in the cart.
Sohbeti aç
Canlı Destek